Liefdevol grenzen stellen

Als volwassene wil je graag respectvol kunnen omgaan met ongewenst gedrag van kinderen. Door de emotionele en fysieke veiligheid te waarborgen, het kind zich erkend te laten voelen en de ruimte te geven, zal het kind zelfstandig en zelfverzekerd in het leven staan.

 

Grenzen stellen richt zich dan meer op het stimuleren van interne motivatie bij het kind dan op straffen en belonen. Deze manier van omgaan met een kind leidt tot respectvolle communicatie en hechting tussen het kind en de volwassene.

 

Door deze workshop krijg je inzicht in de oorzaken en behoeften die ten grondslag liggen aan ongewenst gedrag. Bovendien zal je als volwassene je vaker gaan afvragen of het gedrag eigenlijk wel een probleem is en voor wie?

 

Doelgroep:

Ouders en verzorgers van kinderen van 1-12 jaar oud, professionals in de kinderopvang, gastouderopvang en het onderwijs.

 

Duur:

1 avond van 2 uur (19.30-21.30 uur).

 

Kosten:

  • Vraag voor groepen (ouderavonden en teams in de kinderopvang of van basisscholen) naar onze bedrijfstarieven.
  • Vorm je prive een groep (tenminste 8 personen) 'aan je eigen keukentafel' dan betalen de deelnemers 40 euro per persoon of 60 euro per stel. De gastheer/vrouw betaalt niets.